sadsad x
asdasd

Bezir Yağı (Keten yağı) - Bezir Yağı Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?

18 Mart 2021
Bezir Yağı (Keten yağı) - Bezir Yağı Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?

Bezir Yağı Nedir, Ne İşe Yarar, Nerelerde Kullanılır?

Bezir yağı nedir?

Bezir yağı keten tohumu özünden elde edilen bir yağdır ve bundan dolayı diğer adı da keten yağıdır.

Bezir yağı ne işe yarar, nerelerde kullanılır?  

Naturel ve yararlı ürünlere ilgi duyanlar için ilk sıralarda gelen yağ çeşitlerinden biri olan bezir yağı, iki farklı şekilde üretilmesinden dolayı, kullanım genişliği artmaktadır. Keten yağı soğuk pres ve ısıtılma olarak iki ayrı teknik ile elde edilir. Birinci yöntemde ısıl işlem görerek elde edilen bezir yağı, kozmetik ürünlerin içeriğinde yer alırken, soğuk pres yöntemi ile elde edilen bezir yağını direkt olarak ağız yoluyla kullanmak mümkündür. Yararları saymakla bitmeyen keten yağı, henüz insanlar tarafından tam anlamıyla keşfedilmiş bir yağ değildir. Gıda takviyesi olarak kullanıldığında sağlığı içeriden yenileme etkisinin yanında, keten yağı saç bakımı ve cilt bakımında da önemli bir yere sahiptir.

Bezir yağı / Keten yağı faydaları nelerdir? Bezir Yağı Nasıl Kullanılır?

Isıtma tekniği ile üretilen bezir yağı, boyacılık ve kozmetik alanlarında ürün içeriğinde kullanılır.

Soğuk pres yöntemi ile elde edilen bezir yağının sağlık için sonsuz faydaları olması nedeniyle direkt olarak gıda takviyesi şeklinde tüketilir. Soğuk pres bezir yağı diğer adıyla keten tohumu yağının etkileri oldukça fazladır, bu sebeple mutlaka doktor tavsiyesi ile kullanılması gerekir. Aksi taktide, yararları kadar yan etkileri olan bu yağdan zarar görmek söz konusu olabilir.

Bezir yağı, keten tohumu yağı mide ve bağırsak problemleri için tedavi edici özelliği olan doğal bir yağdır. Keten tohumu yağı bağışıklık sistemini güçlendirmede de büyük rolü vardır. Diş eti çekilmesi gibi diş hastalıkları ve rahatlatıcı etkisi ile anksiyete problemi yaşayan kişilerin kullanımı için oldukça uygundur. Keten tohumu yağının cilt yenileyici, vücuttaki yaraları hızlı şekilde iyileştirici etkisi de vardır. Bunların dışında kan şekeri düzenlemek ve tansiyonu kontrol altına alma konusunda da insanlar üzerinde faydaları büyüktür.

İnsan sağlığı ve kozmetik, boya sektörü dışında bezir yağı diğer adıyla keten yağı ahşap sektöründe de kullanılmaktadır. Ahşap bezir yağı ahşabın rengini koyulaşmasını sağlayarak ağaç damarlarının daha belirgin hale gelmesini sağlar. Bezir yağı ahşap yüzeylerde boyama öncesi ilk astar olarak kullanılabilir. Tek başına ahşabın derinliklerine kadar nüfuz ederek uzun süre doğal dokusunu korumayı sağlar. Suya ve neme maruz kalan ahşabın direncini artırarak çürümesini engellemeye yardımcı olur.

Keten Yağı; boyanın hammaddelerinden biri olduğu için boyanın kıvamının ayarlanmasında, boyanın yüzeye daha iyi tutunmasında, boyanın kuruma süresinin uzamasaında ve zor dekopaj uygulamalarında kağıt artıklarını temizlemek için kullanılan doğal bir yağdır. Bunun dışında keten yağı boyama çalışmalarının parlaklığını arttırır ve dayanıklılık sağlar. Keten (Bezir) Yağı, fırçanın çalışma üzerinde daha rahat hareket etmesini sağlamakla birlikte boyanın zamana karşı dayanıklılığını artırır, hem de kendiliğinden kuruma özelliği bulunan saf bir yağdır.

Bezir yağı fiyatı hakkında bilgi almak için kısa bir internet gezintisi yapmak yeterli olacaktır.

T-Soft E-Ticaret Sistemleriyle Hazırlanmıştır.